среда, 27 января 2016 г.

Комп'ютер і здоров'я.

          Екран монітора навіть найсучаснішої моделі створює електромагнітне випромінювання, через яке  накопичується пил. Якщо змахнути пил простою сухою ганчіркою, він незабаром туди ж повернеться, одночасно осівши на клавіатуру та робочий стіл, по якому ми рухаємо мишку. Нині  в продажі є спеціальні серветки для екранів. Ці серветки, залежно від виду, мають антибактеріальну, антистатичну дію. Існують спеціальні спреї та гелі. Усі ці засоби знищують  плями та розводи на моніторі, зменшують електростатичне забруднення. У жодному разі не можна протирати складові комп'ютера ганчіркою, змоченою водою. Клавіатуру варто пропилососити, акуратно збираючи пил між клавішами. А самі клавіші можна протерти спиртом: на сірник намотати ватку і ліквідувати всі забруднення. Чистити комп'ютер слід після його вимикання.
         Монітор не любить яскравого сонячного світла, системний блок не можна ставити спиною до батареї опалення, сучасні мишки працюють без коврика, але потребують гладенької однотонної поверхні, а головне  - чистої -  поверхні.          Якщо дотримуватися таких нехитрих правил, комп'ютеру буде комфортно й він працюватиме з повною віддачею.

                                                   Проблеми зору

Комп'ютерний зоровий синдром зявляється через постійну роботу за монітором, а також у разі частого переведення погляду на паперові документи.
         Почервоніння та печія в очах виникають тому, що екранне зображення не є оптимальним для очей. По-перше, воно, на відміну від паперового, не відбиває світло, а світиться саме. По-друге складається з крапок - пікселів, які блимають на екрані з певною частотою. Це створює додаткове навантаження на очі. По-третє, безперервна робота за комп'ютером призводить до ефекту Маккалаха: коли ти відводиш погляд від монітора, то чорно-білі предмети набувають фіолетового відтінку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий