четверг, 24 марта 2016 г.

Коридор професій: учитель, лікар

Професія - учитель

Ця професія - одна з найшанованіших, найпочесніших і найвідповідальніших. Вчитель створює майбутнє країни. Вихованням і навчанням можуть займатися люди зі схильністю й любовю до цієї справи. Учитель має любити  й передавати  свої знання іншим, захоплюватися самим процесом навчання й виховання людини. Учитель працює з усім класом. Він має вміти помічати всі зміни в їх поведінці. Педагогічна діяльність вимагає від людини витримки, терпіння, послідовності, наполегливості, самовладання. Він зобовязаний контролювати свою поведінку, керувати нею. Дуже важливо в професії вчителя є мова. Учитель має вміти висловлювати свої думки грамотно, зрозуміло, переконливо, просто.


Професія - лікар
Лікар - одна з найблагородніших професій. Професія лікаря - це подвиг. Лікар має завжди бути добрим і милосердним, тому що справа, якою він займається, полегшує страждання хворого й рятує його від смерті. У руках лікаря - люкдське життя. Лікар - це творець. Він повинен  мати такі якості: готовність у будь - який час  надати потрібну медичну допомогу.
Справжній  лікар - це не той, хто пізнає і глибоко вивчив медицину, а той, хто усвідомлює свій борг перед людьми. Але і завдяки їм існує і розвивається світ. Лікар повинен мати такі якості: тактовність, уважність, добре розвинена довготривала память, доброзичливість і привітність. терпіння і витримка, відповідальність, швидкість реакції.

Комментариев нет:

Отправить комментарий